E: mail@reklam.nl - T: +31 23 5357517 - F: +31 23 5357007

Zelfklevende etiketten en stickers, Reklam Speciaaldruk

Zelfklevende etiketten en stickers, Reklam Speciaaldruk

Etiketten drukkerij Reklam voor o.a. raamstickers en wijnetiketten

Etiketten drukkerij Reklam voor o.a. raamstickers en wijnetiketten

Stickers bedrukken en raamstickers bestellen doet u bij Reklam Speciaaldruk

Stickers bedrukken en raamstickers bestellen doet u bij Reklam Speciaaldruk
Reklam Speciaaldruk en duurzaam produceren

Reklam Speciaaldruk en duurzaam produceren

05-02-2016

Duurzaam produceren wordt steeds belangrijker als we de toekomstmogelijkheden van mensen elders op de wereld en van volgende generaties niet willen aantasten. Om die reden heeft Reklam Speciaaldruk de productie een duurzame boost gegeven. Mabel Smit, eigenaar van Reklam Speciaaldruk vertelt: “Wij zaten als bedrijf al een lange periode te bedenken hoe wij nog duurzamer te werk konden gaan. De oplossing hebben wij gevonden in een samenwerking met UPM Raflatac.” UPM Raflatac ontwikkelt en produceert op een duurzame manier onder andere materialen voor zelfklevende etiketten van hoge kwaliteit.

Samenwerking wordt beloond met nieuwe klanten

Yves Smit, adviseur duurzaamheid bij Reklam, vervolgt: “Wij zijn van mening dat duurzaamheid in het bedrijfsleven niet langer een trend is. Het is een noodzaak geworden, zeker nu er veel duurzame oplossingen beschikbaar zijn. Bedrijven die duurzaamheid niet in hun systeem weten te integreren riskeren grote problemen met het aantrekken van nieuwe klanten en het behouden van oude klanten.”

Investering terugverdiend

RafCycle van UPM Raflatac is een innovatief concept op het gebied van recycling dat afval van labels hergebruikt om nieuwe materialen te creëren. Door deze samenwerking is de inzameling van de afvalstoffen nog nooit op een zo’n hoog niveau geweest. Smit vertelt verder: "Het doorvoeren van kleine veranderingen heeft niet alleen gezorgd voor grote stappen richting duurzaamheid, het bespaart ook kosten op de lange termijn. Het kost tijd voordat de economische voordelen van de uitvoering van een project als RafCycle zichtbaar zijn, maar het is het wachten waard. Het heeft ongeveer acht maanden geduurd voordat we de investering hadden terugverdiend, maar na twee jaar streven we naar een enorme stijging van de omzet!”


Wouter Hartog, algemeen directeur van UPM Raflatac is van mening dat de samenwerking met Reklam een succesverhaal is voor beide partijen. “Vanaf de start van RafCycle hebben we onze relatie met Reklam versterkt. Reklam is erin geslaagd om nieuwe klanten aan te trekken die zich ook inzetten op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ik denk dat het succes van Reklam vooral te danken is aan de mate van professionaliteit en betrokkenheid waarop Reklam met RafCycle aan de slag is gegaan.”


Kiest u voor Reklam, dan kiest u niet alleen voor kwaliteit, service en jarenlange ervaring, maar ook voor duurzame producten! 

Reklam © 2017 - Bratpack internetdiensten